26.08.2018 в 11:20

Як зміцнити імунітет дитини?

cute

Природою так задумано, що діти хворіють частіше, ніж дорослі. Тому з пелюшок у малюків формуються якісний імунітет та працездатні захисні сили організму, знижується ризик алергічних та автоімунних захворювань.

 

Формування імунітету дитини

Імунітет — це складна система, пов’язана зі слизовою оболонкою, легенями, кишечником та іншими органами. Тому важливо закладати й підтримувати захисні механізми ще з дитинства.

Першим випробуванням імунної системи малечі є дитячий садок. Малюк потрапляє в місце інтенсивної циркуляції різноманітних вірусів, які з радістю стрибають від однієї дитини до іншої. Раннє знайомство з інфекціями (застуди чи грип) тренує імунітет дитини, але так само виявляє слабкі місця у системі захисту організму1.

Прості кроки для зміцнення організму дитини

 

Крок 1. Спорт та прогулянки на свіжому повітрі

Ідеально 2-3 рази на тиждень ходити з малюком до басейну: під час плавання працюють усі групи м'язів, покращується дихання та кровообіг, у 2 рази прискорюється обмін речовин і, як результат, зміцнюється організм. Втім, підійде будь-який спорт — головне, щоб малюк достатньо рухався. Той, хто проводить усі вечори перед телевізором або комп'ютером, навряд чи зможе похвалитися міцним здоров'ям.

Також важливо, щоб дитина кожного дня бувала на свіжому повітрі. Несприятливі погодні умови (холод чи спека) можуть впливати лише на тривалість прогулянок, а не відміняти їх.

 

Крок 2. Правильний та здоровий раціон харчування

Годуйте дитину частіше, ніж себе. Особливо, якщо малюк переніс хворобу чи застуду. Давно відома істина: їсти потрібно часто, але потроху. Пам’ятайте, що ферментативна система дитини ще не зріла, вона не може переварювати та швидко засвоювати потрібні речовини за один підхід. 60-70% імунних клітин знаходиться у кишечнику2.

Чим більше білків, мікроелементів, а, головне, пребіотиків та пробіотиків, тим сильніша система захисту дитини3.

 

Крок 3. Міцний та довгий сон

Якість сну дитини прямо пропорційно впливає на її імунну систему. Вважається, що недосипання призводить до відмирання імунних клітин крові. Слідкуйте за тим, щоб ваше чадо лягло вчасно спати, без планшета чи телефону в руках. Для солодшого сну — провітріть дитячу кімнату та гарно прикрийте штори від світла4.

 

Крок 4. Позитивний настрій

Капризні та знервовані діти гірше реагують на віруси та інфекції. А все через рівень стресу, що негативно б’є по імунній системі. Не повірите, але моральне перенапруження малюка під час, наприклад, домашньої сварки, може стати першопричиною ГРВІ. Тому важливо слідкувати за настроєм малюка, допомагати перемикатися з одного заняття на інше, організовувати відпочинок та розвиваючі ігри.

 

Крок 5. Допомога дитячому організму

У період сезонних застуд або після перенесеної хвороби захисні сили дитини стають слабшими та вразливішими. Тоді на допомогу приходять природні помічники: вітамін C, бузина, рутин та шипшина. Поєднання таких натуральних компонентів допомагає ефективно побороти бактерії та знімає виснаження дитячого організму.

На щастя, всі ці компоненти, і навіть більше, зібрані у “Гербалор Кідс Імуно”. Він не лише сприяє зміцненню захисних сил організму, а й запобігає появі рецедивів чи ускладнень. Завдяки своєму складу, “Гербалор Кідс Імуно” – це найкращий спосіб відновити дитячий організм після сезонної застуди.

 

  1. Щербины Е.А “Детский иммунитет и способы его укрепления”
  2. Перетц Л. Г. “Значение нормальной микрофлоры для организма человека”
  3. Ковальчук М. “5 способов укрепить иммунитет ребенка осенью”
  4. Руппель Т. “8 способов укрепить иммунитет ребенка”