04.08.2018 в 15:09

Вітамін C

cute

Ще з дитинства ми знаємо про вітамін С (аскорбінову кислоту) та його корисні властивості. На відміну від більшості живих організмів, людський не може самостійно його синтезувати. Тому для зміцнення імунітету або швидкого одужання від застуди важливо отримувати вітамін С ззовні. Через це вітамін С — важливий компонент сиропу “Гербалор Кідс Імуно” та пастилок “Гербалор для горла”.

 

Склад

Вітамін С — це хімічна сполука, що відповідає за нормальне функціонування сполучної та кісткової тканин. Природна форма аскорбінової кислоти включає 3 речовини: аскорбіген (протипухлинний компонент), дегідроаскорбін та, власне, аскорбін.1За своєю структурою вітамін C близький до глюкози — водорозчинної біологічно активної органічної сполуки.

 

Лікарські властивості

Вітамін С стимулює синтез інтерферону та сприяє утворенню гормонів норадреналіну, серотоніну, а також особливого білка, що прямо впливає на імунну систему людини. Завдяки цьому аскорбінова кислота захищає організм не лише від інфекцій, але й різних шкідливих подразників із забрудненого навколишнього середовища.2 Крім головної функції — зміцнення захисних сил організму, вітамін С є потужним антиоксидантом, що не лише виводить шкідливі вільні радикали, але й відновлює тканини, забезпечує нормальну роботу надниркової залози та здоров’я ясен. Також аскорбінова кислота впливає на якість крові: запобігає окисленню гемоглобіну, підтримує резерв заліза в організмі, нормалізує обмін холестерину.

 

Де знайти?

Вітамін С хоч і хімічна сполука, але у різних пропорціях знаходиться у багатьох продуктах харчування. Так, джерелами аскорбінової кислоти є шипшина, чорна смородина, солодкий перець, обліпиха, цвітна капуста та зелень. Традиційно вважається, що лимон та апельсин також багаті на вітамін С, однак не варто забувати про грейпфрут, полуницю та ківі у своєму раціоні3 .

Відтак вітамін С можна знайти у місцях найряснішого проростання його головних джерел. Наприклад, шипшина часто зустрічається на заході та у лісових зонах, а чорна смородина — у болотистих районах або гірських місцевостях.

Завдяки сучасним технологіям, лікарські засоби стали доступними та комфортними джерелами вітаміну С. Так у вас завжди під рукою є рослинний сироп “Гербалор Кідс Імуно” з вмістом вітаміну С для зміцнення захисних сил дитячого організму або пастилки “Гербалор для горла” — для швидкої боротьби з інфекцією.

  1. Природный витамин С. Планета людей. 2006.
  2. Шилов В. Н., Мицьо В. П. Здоровое питание. Практические советы. М.: Парус, Равновесие, 2006. 237 с.
  3. ВИТАМИН С: СКОЛЬКО НАМ НУЖНО ВИТАМИНА С [Электронный ресурс] — Режим доступа:http://www.missfit.ru/