16.08.2018 в 14:58

Лікування болю в горлі

cute

У багатьох джерелах сказано, що біль у горлі лікується за декілька тижнів. Однак сумлінне та постійне дотримання простих методів лікування може пришвидшити одужання: зняти першіння в горлі, спазм, сухість та біль під час ковтання.

 

Полоскання горла

Мабуть, найпопулярніша порада для хворого горла із безліччю рецептами розчину. Полоскання содою, сіллю, фурациліном чи відваром календули. Не знаєте на чому зупинитися? Радимо чергувати кожен із них. Проте слідкуйте за пропорціями, адже концентрований розчин ще більше подразнить слизову оболонку горла та посилить больові відчуття.

Для м’якого полоскання краще заварювати трав’яні настоянки на основі ромашки, календули чи шавлії.

 

Очищення носу перед сном

Лягати спати із нежитем не лише дискомфортно, але й небезпечно. Лікарі стверджують, що виділення із носа посилюють подразнення та біль у горлі, затікаючи туди. Також біль у горлі може виникати через сухість у роті, якщо спати із закладеним носом. Зняти набряк та прочистити носа допоможе спрей чи краплі для носа1.

 

Прості поради для хворого горла

Із болем у горлі намагайтесь уникати будь-яких подразників, шкідливих звичок та напруження голосових зв’язок.
Пийте більше теплого: настоянки ромашки, чай із лимоном та медом, молоко. Це не лише допомагає вивести токсини з організму, але й запобігає зневодненню.
Зберігайте постільний режим, щоб організм набирався сил.
Їжте часто, але маленькими порціями. Звичайно, із хворим горлом важко ковтати та зовсім немає апетиту, але організму дуже потрібна енергія. Вживайте продукти, які найменше подразнюють горло: пюре, перетерті супи та йогурти 2.
Зволожуйте приміщення (вологість повітря — не менше 60%). Це добре не лише для носа, але й для горла3.

 

Полегшення болю у горлі

Якою б не була причина болю в горлі (хронічний фарингіт, ГРВІ тощо), найкраще впоратися з недугою допоможуть лише природні помічники. Такі, як екстракти коріння алтеї та трави чебрецю або сік плодів бузини. Алтея найкраще впорається із запальним процесом та зменшить наліт на стінках горла. Чебрець допоможе зняти спазм та стимулює відхаркування. Бузина не лише посилює захисні сили організму, але й бореться із бактеріями. На щастя, усі ці компоненти зібрані у пастилках Гербалор для горла для дорослих. Діткам від 3-5 років впоратись із болем в горлі допоможе унікальний сироп Гербалор Кідс для горла з обволікаючою дією. На відміну від незручного полоскання та спреїв, що можуть викликати бронхоспазм, Гербалор Кідс для горла має унікальну та комфортну форму сиропу.

  1. Белов Д. Что делать, если болит горло [Электронный ресурс] — Режим доступа: http://www.likar.info/gripp-i-prostuda/article-73600-chto-delat-esli-bolit-gorlo-5-sovetov-vracha/
  2. Конев А. Боль в горле и ее возможные причины [Электронный ресурс] — Режим доступа: http://okeydoc.ru/bol-v-gorle-i-ee-vozmozhnye-prichiny/
  3. Орел А. Причины боли в горле [Электронный ресурс] — Режим доступа: http://www.likar.info/lor/article-58147-prichiny-boli-v-gorle/