17.07.2018 в 11:46

Профілактика сезонних захворювань

cute

Кожна зміна пори року — це 35% застудженого населення нашої планети. Після зимової сплячки чи літньої спеки організм людини знову й знову має пристосовуватись до нового клімату. Така сезонна перебудова кожного разу витрачає останні запаси ресурсів, що допомагали нам пережити зиму чи літо. Через це загострюються хронічні, а також виникають сезонні простудні захворювання.

 

Чому це відбувається?

Зрозуміло, що застуда не виникає з нікуди, а лише на тлі послабленого імунітету. Природний захист організму знижують:

  • зимова млявість або літнє виснаження;
  • різке коливання артеріального тиску;
  • переохолодження або перегрівання організму через різку зміну температури;
  • зимове вітамінне голодування;
  • зниження імунітету.

Слабкість, сонливість, пригнічений настрій, запаморочення, тривожний сон — все це попереджувальні сигнали сезонного захворювання у вас або вашої дитини.

Як запобігти сезонним захворюванням?

 

Мити руки

Привчіть себе та свою дитинку якомога менше торкатися обличчя руками, адже саме на долонях осідає більшість вірусів та бактерій. Носіть з собою бактерицидні вологі серветки або дезинфікуючі засоби, щоб “сполоснути” руки будь-де, особливо після виходу з громадського транспорту.

 

Дихати зволоженим повітрям

Вірусні частинки зберігають свою активність у сухому та теплому приміщенні, але практично відразу відмирають у прохолодному та зволоженому повітрі. Намагайтеся не вмикати обігрівачі у дитячій кімнаті, адже вони створюють сприятливе середовище для розмноження вірусів. Оптимальна вологість у квартирі — 50-70%, за умови частого провітрювання приміщення2.

Більш того, застійне повітря негативно діє на слизові оболонки, руйнуючи місцевий імунітет людини. Коли слиз у верхніх дихальних шляхах пересихає, віруси з легкістю долають захисний бар’єр та проникають в організм.

 

Дотримуватися режиму дня

Не лише дитині, але й дорослому важливо раціонально використовувати запаси енергії в міжсезонний період. Грамотний розпорядок дня та повноцінний сон – традиційна порада для профілактики сезонних захворювань. Чергуйте активність зі спокоєм, розумову та фізичну працю. Завдяки цьому ваш або дитячий організм витрачатиме менше енергії. Чіткий режим сну, їди та активностей, незалежно від пори року, допоможе вам легше реагувати на різні погодні зміни.

 

Насичувати організм

Жоден вірус не встоїть перед міцним захистом організму, який забезпечує сама природа. Наприклад, вітамін С — натуральний компонент, що зберігає енергію організма, а рутин сприяє його засвоєнню. Або бузина. Корисні властивості мають не лише її квіти, але й плоди, що підтримують імунітет та вбивають бактерії. Протистояти інфекціями допомагає і шипшина, давно відома своєю оздоровчою силою.

На щастя, усі ці природні компоненти зібрані у “Гербалор Кідс Імуно”. Він не лише сприяє зміцненню захисних сил організму, а й запобігає появі рецидивів чи ускладнень.

Завдяки своєму складу “Гербалор Кідс Імуно” — це найкращий спосіб профілактики сезонних захворювань.

 

  1. “Профилактика сезонных заболеваний”, http://si-yanie.com/poleznoe/296-profilaktika-zabolevanii.html.
  2. Комаровский Е.О., “Грипп и ОРВИ: простейшая инструкция”